filter

Installatiekabel

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

Installatiekabel

Op zoek naar een installatiekabel? Als electro groothandel vind je bij MIGOMO een ruim aanbod aan diverse installatiekabels, van YMVK naar XMVK en van grondkabel types naar haspel. Bekijk ons gehele aanbod hieronder.

Producten in deze categorie:

Donne YMVK-AS 3x2,5mm2 BR/BL/ZW
Per 1 meter
XMVK Installatiekabel 2x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 2x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 3x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 3x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 4x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 4x2,5mm2
Per 100 meter
XMVK Installatiekabel 5x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 5x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK-AS Grondkabel 2x2,5mm2
Per 100 Meters
YMVK DCA Haspel 500 meter 3x2,5mm2
Per 500 Meters
YMVK DCA Haspel 500 meter 5x2,5mm2
Per 500 Meters
YMVK DCA Installatiekabel 2x1,5mm2
Per 1 meter
YMVK DCA Installatiekabel 2x10mm2
Per 1 meter
YMVK DCA Installatiekabel 2x2,5mm2
Per 1 meter
YMVK DCA Installatiekabel 3x1,5mm2
Per 100 Meters
YMVK DCA Installatiekabel 3x2,5mm2
Per 100 Meters
YMVK DCA Installatiekabel 3x4mm2
Per 1 meter
YMVK DCA Installatiekabel 3x6mm2
Per 1 Meter
YMVK DCA Installatiekabel 4x1,5mm2
Per 1 meter
YMVK DCA Installatiekabel 4x16mm2
Per 1 meter
Toon meer producten

Wat is een installatiekabel?

Een installatiekabel zorgt voor de verbinding van de elektriciteitsmeter met de verschillende aansluitingspunten als een stopcontact of een schakelaar. Deze kabels bestaan meestal uit meerdere koperdraden, of andere geleiders, om het stroom te kunnen transporteren. Deze zijn goed omhuld met een rubber en isolerend materiaal, zodat de kabel niet in aanraking komt met andere materialen of personen. Hierdoor wordt kortsluiting of zelfs elektrocutie voorkomen. 

Omdat het ene gebouw weer een andere elektrische installatie nodig heeft dan de ander, zijn deze installatiekabels en verschillende types te verkrijgen. Zo verschillen deze onder andere ook in diktes en isolatie. 

Waar de installatiekabel gelegd kan worden

Het hangt af van het type gebouw en waar de stroom getransporteerd moet worden om de plek van het leggen van de installatiekabel te bepalen. Zo heb je verschillende plekken waar deze gelegd worden, zoals muren, plafonds, kabelgoten, buizen en vloeren. 

Een installatiekabel voor achter de muren of plafond wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aansluiten van stopcontacten en schakelaars. Kabelgoten en buizen worden voornamelijk toegepast als het om een binnen en buiten plek gaat. Voor onder de vloer wordt weer gebruik van gemaakt als er bijvoorbeeld een vloerstopcontact nodig is. 

Verschillende types installatiekabels verkrijgbaar

Op onze website vind je verschillende types installatiekabels die verschillen van eigenschappen en voor een ander doeleinden de meest geschikte zal zijn. Zo vind je bij ons XMVK, XMVK-AS, YMVK en YMVK-AS kabels in het assortiment. 

XMVK 

XMVK installatiekabel is een kabel die meestal wordt gebruikt in woningen. Deze installatiekabel is een dunnere en flexibele variant dat licht van gewicht is. Daarom zijn deze ook niet bedoeld voor de zwaardere elektrische installaties, maar meer voor bijvoorbeeld het aansluiten van contactdozen. 

XMVK-AS

Dit is een andere variant van de XMVK, deze is namelijk om aan te leggen in een vochtige ruimte of omgeving. De XMVK-AS installatiekabel is daarom ideaal om te gebruiken als grondkabel, waar contact met vochtige plekken op de loer ligt. 

YMVK

Een andere type installatiekabel is de YMVK kabel. Deze kabels zijn wat dikker en beter geïsoleerd dan de XMVK, wat het een geschikte installatiekabel maakt voor buiten. Ook zijn deze kabels moeilijk brandbaar, wat belangrijk kan zijn voor ruimtes met hogere risico’s voor brand. 

YMVK-AS

Bij de YMVK-AS geldt eigenlijk hetzelfde als de XMVK-AS. Het is nu alleen een variant op de YMVK en daardoor een dikkere en beter geïsoleerde installatiekabel. Deze zijn ideaal om te gebruiken voor onder de grond en bestand tegen vochtigere omgevingen. 

Verschil in afwerkingen

Onze installatiekabels zijn naast de verschillende types ook te verkrijgen in diverse afwerkingen. Zo zit er verschil tussen de installatiekabels in geleiderdoorsnede en aantal aders. 

Geleiderdoorsnede

De maat van de geleiderdoorsnede van een kabel duidt op de hoeveelheid geleidend materiaal het bevat, wat van invloed is op de stroomcapaciteit ervan. Deze doorsnede wordt gemeten in mm²; een installatiekabel met een doorsnede van 6 mm² kan bijvoorbeeld hogere stromen aan dan een kabel van 1,5 mm².

Het bereik van de geleiderdoorsnede varieert van 1,5 mm² tot 70 mm².

Aantal aders

Het aantal aders in een installatiekabel bepaalt de geschiktheid voor verschillende toepassingen. Een kabel met een klein aantal aders is bijvoorbeeld geschikt voor verlichtingsdoeleinden in huis, terwijl een kabel met vijf aders nodig is voor complexe toepassingen, zoals krachtige machines.

De keuze aan het aantal aders in een installatiekabel varieert van twee tot vijf.

Een installatiekabel kopen bij MIGOMO

Bij MIGOMO staat goede kwaliteit en veiligheid van elektrische producten hoog in het vaandel. Met onze 25 jaar ervaring als elektro-specialist in onder andere installatiekabels realiseren we dit door middel van diverse diensten:

  • Snelle levering: Voor 12:00 besteld, dezelfde dag in huis! (mits op voorraad en in regio Hellevoetsluis)

  • Eigen transport

  • Voorraadhoudend

  • Is je bestelling hoger dan €350,-? Dan wordt deze gratis verzending! (anders €8,50 verzendkosten)

  • Servicegericht denken: Maandag tot vrijdag staan wij klaar om je te helpen

Heb je verder nog vragen over de installatiekabel? Neem dan gerust met onze specialisten contact op, die zullen je zo goed mogelijk helpen!