filter

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

XMVK

Wil je een XMVK kabel kopen? Bij elektro specialist MIGOMO vind je deze type installatiekabels in varianten met verschil in aantal aders en geleiderdoorsnede. Bekijk ons aanbod aan XMVK kabels hieronder!


Producten in deze categorie:

XMVK Installatiekabel 2x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 2x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 3x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 3x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 4x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 4x2,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 5x1,5mm2
Per 100 Meters
XMVK Installatiekabel 5x2,5mm2
Per 100 Meters

Wat is een XMVK kabel?

Een XMVK is een installatiekabel die de transport van de elektriciteitsmeter naar de gewenste plekken vervoert, zoals naar stopcontacten. Deze kabel variant is dunner en flexibeler, en heeft een lichter gewicht. Hierdoor is deze vooral geschikt voor lichtere elektrische installaties, zoals het aansluiten van stopcontacten, in plaats van voor zwaardere toepassingen. Een XMVK kabel wordt daarom voornamelijk voor woningen toegepast.

Een XMVK kabel is geschikt voor binnen plekken en boven de grond. Daarom worden deze meestal geplaatst achter de muren of plafond.

De voordelen van een XMVK kabel

Naast het doeleinden van de XMVK kabel om de elektrische installaties goed te laten werken, brengt het aanschaffen van deze kabel nog een aantal vrije voordelen met zich mee:

  • Licht van gewicht: Hierdoor eenvoudig te hanteren

  • Flexibel: De kabel is flexibel, wat de installatie vereenvoudigt

  • Veiligheid: Gemaakt van betrouwbaar materiaal om de veiligheid te waarborgen en kortsluitingen te voorkomen

Ten slotte zijn de XMVK kabels gemiddeld goedkoper dan andere kabel varianten, wat komt doordat het een dunnere kabel is. 

Waar moet je op letten?

Op onze website vind je een aanbod aan XMVK kabels die verschillen in geleiderdoorsnede en het aantal aders. 

Geleiderdoorsnede

De grootte van de geleiderdoorsnede van een XMVK kabel geeft aan hoeveel geleidend materiaal erin zit, wat de stroomcapaciteit beïnvloedt. Deze doorsnede wordt gemeten in mm²; een XMVK kabel met een doorsnede van 2,5 mm² kan bijvoorbeeld hogere stromen aan dan een kabel van 1,5 mm².

Het bereik van de geleiderdoorsnede varieert van 1,5 mm² tot 2,5 mm².

Aantal aders

Het aantal aders in een XMVK kabel bepaalt zijn geschiktheid voor diverse toepassingen. Een kabel met weinig aders is bijvoorbeeld geschikt voor verlichtingsdoeleinden in huis, terwijl een kabel met vijf aders nodig is voor complexe toepassingen, zoals krachtige machines.

De variatie in het aantal aders in de XMVK variant varieert van twee tot vijf.

Verschil XMVK met de YMVK

Voor het bestellen van een kabel, is het goed om te weten welke type nodig is: XMVK of YMVK. Het verschil zit hem in een aantal kenmerken. Een YMVK installatiekabel heeft in vergelijking met de XMVK een grotere isolatiedikte, waardoor deze beter geïsoleerd is. Dit maakt het ook dat de XMVK wendbaarder is. Verder is de YMVK moeilijker brandbaar en door deze eigenschappen ook meer geschikt voor buiten. 

Bekijk ook de grondkabel variant

Ben je juist op zoek naar een XMVK kabel die onder de grond geplaatst kan worden? Dan is de XMVK-AS de ideale kabel. Deze variant op de XMVK is bestand tegen vochtige ruimtes en omgevingen. De AS variant is dus ideaal om onder de grond te plaatsen om de transport naar een laaggelegen elektriciteitspunt, zoals een vloerstopcontact. 

De grondkabel is ook te verkrijgen in de YMVK-AS variant!

XMVK kabel eenvoudig bestellen bij MIGOMO

Als echte Elektro-specialist is bij MIGOMO een hoge kwaliteit in combinatie met veiligheid de prioriteit. Met meer dan 25 jaar ervaring kunnen wij dit aanbieden in onder andere onze XMVK kabels. Dit realiseren we door middel van:

  • Snelle levering: Voor 12:00 besteld, dezelfde dag in huis! (mits op voorraad en in regio Hellevoetsluis)

  • Eigen transport

  • Voorraadhoudend

  • Is je bestelling hoger dan €350,-? Dan wordt deze gratis verzending! (anders €8,50 verzendkosten)

  • Servicegericht denken: Maandag tot vrijdag staan wij klaar om je te helpen

Heb je verder nog vragen over de XMVK kabel? Zoek dan gerust contact op met ons, waar onze specialisten klaar staan om je verder te helpen!