filter

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

YMVK-AS kabel

Zoek je naar een kabel die geschikt is voor in de grond? Dan is de YMVK-AS kabel datgene wat je zoekt. Deze kabel is specifiek als grondkabel te gebruiken en zorgt voor extra bescherming en veiligheid tegen mechanische beschadigingen. Bekijk ons assortiment van YMVK-AS kabels hieronder!

Producten in deze categorie:

Donne YMVK-AS 3x2,5mm2 BR/BL/ZW
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 2x1,5mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 2x2,5mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 3x1,5mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 3x2,5mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 3x4mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 3x6mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x10mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x16mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x2,5mm2
Per 100 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x35mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x4mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x6mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x70mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 4x95mm2
Per 1 meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 5x2,5mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS DCA Grondkabel 5x4mm2
Per 1 Meter
YMVK-AS Grondkabel 5x6mm2
Per 1 Meter

De voordelen van een YMVK-AS kabel

Een YMVK-AS kabel is anders dan een normale YMVK kabel, want de AS is een echte grondkabel, waar AS ook staat voor aardscherm. Aardscherm heeft zijn stevigheid te danken aan de gegalvaniseerde staaldraden. Deze waarborgt de betrouwbaarheid en veiligheid voor de mechanische bescherming in omgevingen met vocht en grondwater. Dit kan dus enorm handig zijn voor je tuinverlichting of andere buitenaansluitingen waar de bescherming tegen vocht essentieel kan zijn. 

Een ander voordeel van de YMVK-AS grondkabel is dat deze niet te zien is als je hem aansluit. De kabel moet ongeveer 60 centimeter in de grond zitten en je kunt zelf de gewenste plek  kiezen om de kabel weer uit de grond te laten komen. Dit scheelt ruimte en zorgt voor een nette uitstraling in bijvoorbeeld je tuin. 

Verschil tussen YMVK-AS en XMVK-AS

De YMVK-AS en XMVK-AS zijn beide grondkabels, maar verschillen in een aantal aspecten van elkaar: 

  • Kwaliteit

  • Toepassing

  • Geleiderdoorsnede

Een YMVK-AS kabel is dikker en daardoor beter geïsoleerd dan de XMVK-AS kabel, hierdoor zijn ze moeilijker brandbaar en bieden ze betere bescherming. Door de dikkere geleiderdoorsnede kunnen ze hogere spanning aan (1000V) dan een XMVK-AS (450-750V). De XMVK-AS zijn door de dunnere geleiderdoorsnede makkelijk verwerkbaar. 

Belangrijke aspecten bij het kiezen van een YMVK-AS kabel

Bij ons vind je diverse YMVK-AS kabels die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Om een beeld te geven welke voor jouw toepassing het meest geschikt is, zijn een aantal aspecten belangrijk om te vergelijken: de geleiderdoorsnede en het aantal aders. 

Geleiderdoorsnede

De geleiderdoorsnede is de dikte van de kabel en bepaalt daarmee de stroomvereisten van de kabel. Hoe dikker de kabel hoe meer stroom de kabel aan kan. Bij een langere kabel is het dan ook slimmer om voor een bredere geleiderdoorsnede te kiezen, omdat een langere afstand de stroomsterkte van de kabel kan verminderen. 

De dikte van de geleiderdoorsnede wordt altijd aangegeven in mm², deze variëren in ons aanbod van 1,5mm² tot 95mm². Bekijk dus goed hoeveel stroomvereisten je aan de kabel vraagt bij het kiezen van de juiste meting van de geleiderdoorsnede. 

Aantal aders

Bij een YMVK-AS grondkabel zit standaard een aardlitze/aardscherm bij als ader. Deze wordt niet meegerekend in het aantal aders. Een 2-aderige grondkabel is plus een aardlitze. Een 2-aderige is geschikt voor standaard aansluitingen voor stopcontacten bijvoorbeeld. Voor uitgebreidere aansluitingen zijn de grondkabels met meer aders geschikt. Bij ons vind je van twee tot vijf aderige YMVK-AS grondkabels in het assortiment. 

Een YMVK-AS kabel kopen bij MIGOMO 

Bij MIGOMO hechten we groot belang aan het vertrouwen dat je kunt stellen in de kwaliteit en veiligheid van elektrische producten. Met meer dan 25 jaar ervaring leggen we de nadruk op kabels die uitblinken in kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit realiseren we door middel van diverse diensten:

  • Snelle levering: Voor 12:00 besteld, dezelfde dag in huis! (mits op voorraad en in de regio van Hellevoetsluis)

  • Voorraadhoudend

  • Eigen transport

  • Bestelling hoger dan €350,-? Gratis verzending! (anders €8,50 verzendkosten)

  • Servicegericht denken: Maandag tot vrijdag staan wij voor je klaar, ook op locatie

Heb je verder nog vragen over deze soorten grondkabels? Neem dan gerust contact op met onze specialisten, die zullen je zo goed mogelijk helpen!