filter

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

VD installatiedraad

Op zoek naar een betrouwbare draad voor elektrische installaties? Bij MIGOMO vind je een VD installatiedraad met een ruim aanbod aan diverse types! Onze montagedraden zijn van uitstekende kwaliteit. Bekijk ons aanbod aan VD draden hieronder.

Producten in deze categorie:

VD Installatiedraad 1,0mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,0mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,0mm2 GEEL/GROEN
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,0mm2 ROOD
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,5mm2 GRIJS
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,5mm2 ROOD
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 1,5mm2 WIT
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 2,5mm2 ZWART
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 4,0mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 4,0mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 4,0mm2 GR/GE
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 4,0mm2 LICHTBLAUW
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 6,0mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 6,0mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 6,0mm2 GR/GE
Per 100 Meters
VD Installatiedraad 6,0mm2 ZWART
Per 100 Meters

Wat is een VD installatiedraad? 

Een VD installatiedraad wordt gebruikt voor elektrische installaties in bijvoorbeeld gebouwen. Deze draden zorgen ervoor dat de elektrische stroom vanuit de bron naar verschillende apparaten of verlichting wordt geleid. VD staat voor Vinyl Draad, de naam komt door de isolerende laag om de geleiders heen. VD installatiedraden zijn door zijn betrouwbaarheid zeer populair onder de draden en kabels

Waarom een VD installatiedraad kopen?

De populariteit onder de draden heeft de VD installatiedraad niet alleen aan zijn betrouwbaarheid te danken. De functionele eigenschappen van dit soort draad zorgt voor een aantal prettige voordelen: 

 • Veiligheid: VD installatiedraad is op een manier ontworpen dat deze voldoet aan strikte veiligheidsnormen

 • Gemakkelijke installatie: Zelfs in de krappe of complexe ruimtes in het gebouw kan deze flexibele installatiedraad geïnstalleerd worden

 • Veelzijdig inzetbaar: VD draad kan voor vele verschillende soorten elektrische apparaten en systemen gebruikt worden

Belangrijke verschillen productkenmerken

Voor het bestellen van de juiste VD installatiedraad zijn de verschillen in eigenschappen per draad belangrijk om te begrijpen. Zo kun je zeker zijn dat je de juiste VD draad bestelt. 

Mantelkleur

Het verschil in mantelkleur van de VD installatiedraden geeft aan welke functie deze heeft. Deze zijn als volgt: 

 • Fasedraad: Zorgt voor de vervoering van stroom naar de stroompunten en wordt gekenmerkt met de kleur bruin

 • Nuldraad: Deze is nu blauw en eerder was die rood. Een VD nuldraad zorgt voor de afvoer van het stroom naar de desbetreffende punten

 • Aardedraad: Dit soort draad voert de stroom af naar de aarde bij kortsluiting. Deze zijn gekleurd in geel of groen, eerder was dit grijs of wit

 • Schakeldraad: Zo heb je een zwarte VD draad,  De schakeldraad zorgt ervoor dat het apparaat aan of uitgezet kan worden

Geleiderdoorsnede

De geleiderdoorsnede zorgt voornamelijk voor het verschil in stroomvereisten. Dit is namelijk de dikte van de draden die de stroom transporteren. Een grotere geleiderdoorsnede van de VD installatiedraad zorgt ook voor een hogere capaciteit stroom transportatie. Voor huishoudelijke apparaten kan een dunnere doorsnede gebruikt worden, voor grotere machines is een dikkere vereist. 

Keuze uit diverse types VD installatiedraden

Bij MIGOMO vind je een ruim aanbod aan VD installatiedraden, waar het verschil dus zit in de geleiders doorsnede en de mantelkleur en dus functie. Zo vind je bij ons de kleuren zwart, rood, wit, geel, groen, blauw, bruin en grijs. Bekijk de uitleg hierboven welke VD draad voor jouw doeleinden gewenst is. 

De verschillende diktes in geleiderdoorsnede zijn als volgt:

 • 1 mm²

 • 1.5 mm²

 • 2.5 mm²

 • 4 mm²

 • 6 mm²

Bekijk welke elektrische apparaten er voorzien van stroom moeten worden om de mantelkleur en de dikte van de doorsnede te bepalen. Heb je hier verdere advies voor nodig? Neem dan gerust contact op met onze elektro-specialisten!

Bekijk ook onze andere VD draden

Wij hebben niet alleen in montagedraad de VD installatiedraden, maar ook de VD Dynamic en de VD geslagen. De Dynamic is de flexibele toepassing die voornamelijk wordt toegepast bij beweeglijke machines of andere installaties. VD geslagen zijn meerdere geleiders die samen één draad vormen. Deze worden voornamelijk toegepast op bijvoorbeeld schakelkasten. 

Eenvoudig VD installatiedraden bestellen bij MIGOMO!

Bij MIGOMO hechten we grote waarde aan het vertrouwen dat onze elektrische producten hebben. Met meer dan 25 jaar ervaring richten we ons op draden & kabels van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit realiseren we door middel van diverse services:

 • Snelle levering: Bestellingen voor 12:00 uur worden dezelfde dag nog bezorgd, indien op voorraad en binnen de regio van Hellevoetsluis.

 • Ruime voorraad: Dankzij onze ruime voorraad kunnen we snel leveren, waardoor lange wachttijden worden vermeden.

 • Eigen transport: Met ons eigen transportmiddel zijn we flexibel in het bezorgen van producten.

 • Gratis verzending bij bestellingen boven €350,-: Bestel je voor meer dan €350,-, dan verzenden we gratis. Bij orders onder dit bedrag rekenen we slechts €8,50 verzendkosten.

Ten slotte staan wij van maandag tot vrijdag voor je klaar, zelfs op locatie, om de beste service te bieden!