filter

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

VD Dynamic

Op zoek naar een betrouwbare elektrische installatiedraad voor beweeglijke machines of andere dergelijke elektrische apparaten? Dan is een VD Dynamic installatiedraad wat je zoekt. Deze flexibele montagedraden zijn van topkwaliteit en waarborgen de veiligheid voor het leveren van stroom naar de desbetreffende apparaten. Bekijk ons aanbod van VD Dynamic draden hieronder.

Producten in deze categorie:

Wat is een VD Dynamic?

VD Dynamic is een variatie van de VD installatiedraad die zorgt voor het transport van elektrische stroom van de bron naar de apparaten. Een VD Dynamic installatiedraad is onmisbaar in de elektrische installaties van beweeglijke apparaten en machines. Dit komt door het flexibele kenmerk van de draad, waar ook de naam Dynamic van afgeleid is. VD (Vinyl Draad) verwijst naar de isolatielaag die rondom de geleiders van de VD draad is aangebracht.

Voordelen van een VD Dynamic montagedraad

Niet voor niks zijn VD Dynamic draden populair onder elektrische installaties. Naast de flexibiliteit bieden deze montagedraden ook andere functionele voordelen:

 • Veiligheid: VD Dynamic draden zijn ontworpen volgens strenge veiligheidsnormen, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor elektrische installaties.
 • Eenvoudige installatie: Dankzij de flexibiliteit van VD Dynamic draden kunnen ze zelfs in krappe of complexe ruimtes in gebouwen gemakkelijk worden geïnstalleerd, wat tijd en moeite bespaart.
 • Veelzijdigheid: VD Dynamic draden kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan elektrische apparaten en systemen, waardoor ze een veelzijdige oplossing bieden voor verschillende installatiebehoeften.

Deze functionaliteiten gecombineerd met hoge kwaliteit maken de VD Dynamic installatiedraden betrouwbaar en populair bij elektrische installaties.

Belangrijke producteigenschappen

Om de juiste VD Dynamic installatiedraad te bestellen, is het essentieel om de verschillen in eigenschappen per draad goed te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste montagedraad toepast op de elektrische installatie. Er is een belangrijk verschil in mantelkleur en geleiderdoorsnede.

Mantelkleur

Mantelkleur speelt een belangrijke rol bij het identificeren van de functie van de VD Dynamic installatiedraden:

 • Fasedraad (BRUIN): Dit draad transporteert stroom naar de stroompunten
 • Nuldraad (BLAUW): Voorheen rood gekleurd, de VD Dynamic nuldraad voert stroom af naar de desbetreffende punten
 • Aardedraad (GEEL/GROEN): Voorheen grijs of wit, dit draad leidt stroom af naar de aarde bij kortsluiting
 • Schakeldraad (ZWART): Dit zwarte VD Dynamic draad schakelt apparaten aan of uit

Nominale geleiderdoorsnede

De geleiderdoorsnede is ook belangrijk vanwege de verschillende stroomvereisten.
Een grotere doorsnede van de VD Dynamic installatiedraad betekent een hogere capaciteit voor stroomtransport. Voor huishoudelijke apparaten volstaat vaak een dunne doorsnede, terwijl grotere machines een dikkere doorsnede nodig hebben.

Keuze uit verschillende types VD Dynamic

Bij MIGOMO bieden we een uitgebreid assortiment VD Dynamic installatiedraden, waarbij het verschil zit in de geleiderdoorsnede en de mantelkleur. Ons assortiment omvat de kleuren zwart, geel, groen, blauw en bruin. Raadpleeg de bovenstaande uitleg om te bepalen welke VD Dynamic draad geschikt is voor de gewenste toepassingen.

De verschillende diktes in geleiderdoorsnede zijn 1.5mm² en 2,5 mm².
Bepaal welke elektrische apparaten van stroom moeten worden voorzien om de mantelkleur en de dikte van de doorsnede te bepalen. Heb je behoefte aan verder advies? Neem dan gerust contact op met onze elektro-specialisten!

Ook aanbod van andere montagedraden

Bij ons vind je niet alleen VD Dynamic draden, maar ook een ruime selectie aan montagedraden van VD en VD geslagen. VD geslagen draden bestaan uit meerdere geleiders die samen één draad vormen. Deze worden met name toegepast in schakelkasten en vergelijkbare toepassingen.

De VD Dynamic bestellen bij MIGOMO

Bij MIGOMO hechten we enorm veel waarde aan het vertrouwen dat onze klanten hebben in onze elektrische producten. Met meer dan 25 jaar aan ervaring leggen we de focus op draden & kabels van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit bereiken we door middel van diverse services:

 • Snelle levering: Bestellingen geplaatst vóór 12:00 uur worden nog dezelfde dag bezorgd, mits op voorraad en binnen de regio van Hellevoetsluis
 • Ruime voorraad: Dankzij onze uitgebreide voorraad kunnen we snel leveren, waardoor lange wachttijden worden voorkomen
 • Eigen transport: Met ons eigen transportmiddel zijn we flexibel in het bezorgen van producten
 • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €350,-: Bij bestellingen van €350,- of meer verzenden we gratis. Voor orders onder dit bedrag rekenen we slechts €8,50 aan verzendkosten

Tot slot staan wij van maandag tot en met vrijdag voor je klaar, zelfs op locatie, om de best mogelijke service te bieden!