filter

Filters

Aantal aders
Mantelkleur
Nom. geleiderdoorsnede

VDS kabel

VDS kabel kopen? Bij ons vind je een ruim aanbod van diverse VDS kabels met verschillende lengtes, diktes en vorm. VDS komt vanuit VD staat voor vinyldraad soepel en is uitermate geschikt voor elektrische installaties. De kabels zijn in verschillende vormen, lengtes en diktes verkrijgbaar op onze website. 

Producten in deze categorie:

H07V2-K 6 mm2 90C Eca - G/G UV-Resistant
Per 1 Meter
VDS H07V2-K 2,5mm² 90C Eca Groen
Per 1 meter
VDS Montagesnoer 1,5mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1,5mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1,5mm2 GEEL/GROEN
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1,5mm2 GRIJS
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1,5mm2 ROOD
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1,5mm2 ZWART
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 1.5mm Roze
Per 1 meter
VDS Montagesnoer 10mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 10mm2 GEEL/GROEN
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 10mm2 LICHTBLAUW
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 10mm2 ROOD
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 10mm2 ZWART
Per 100 meter
VDS Montagesnoer 16mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 16mm2 BRUIN
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 16mm2 GR/GE
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 16mm2 ROOD
Per 1 Meter
VDS Montagesnoer 16mm2 ZWART
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 2,5mm2 BLAUW
Per 100 Meters
VDS Montagesnoer 2,5mm2 BRUIN
Per 100 Meters
Toon meer producten

Waarom een VDS kabel? 

Een VDS kabel bestaat uit een buitenmantel van vinyl, oftewel PVC. Deze kabels zorgen voor een goede isolatie en bescherming van de geleiders. De geleiders zijn bijna altijd van koper gemaakt en zijn moeilijk brandbaar, de toelaatbare geleidertemperatuur is maar liefst 90 graden. De montagesnoeren van VDS hebben daarbij een flexibele geleider waardoor je die gemakkelijk kan plaatsen. Montagesnoeren zijn daarom ook handig voor tijdelijke aansluitingen. 

De keuze uit verschillende VDS kabels

De verschillen tussen VDS kabels bestaan voornamelijk uit een paar belangrijke eigenschappen: De soort kabel, de dikte (of geleiderdoorsnede) en de lengte. 

Soorten van een VDS kabel

In ons assortiment hebben wij twee verschillende VDS kabels:

  • H07V2-K 

  • Montagesnoer 

Het belangrijkste verschil zit in de flexibiliteit van de kabel. Een H07V2-K heeft een massieve geleider en is daardoor minder flexibel, deze zal voornamelijk gebruikt worden voor installaties waar de kabel niet verplaatst hoeft te worden. Een montagesnoer is flexibeler en handiger voor een tijdelijke toepassing of beweeglijke apparaten. 

De geleiderdoorsnede van een VDS kabel

Het verschil van de hoogte in stroomvereisten hangt voornamelijk af van de dikte van de geleiderdoorsnede. De geleiderdoorsnede is namelijk de dwarsdoorsnede van de geleiders die stroom dragen. van 4 mm² heeft een hogere stroomvereisten dan die van 1,5mm². Hoe groter de doorsnede, hoe meer stroom er doorgevoerd kan worden door de VDS kabel. 

De varianten verschillen van 0,5mm² tot 50mm², om de juiste dikte te kiezen is de stroomvereisten van de apparaten van belang. Gaat het alleen om huishoudelijke apparaten in je huis? Dan is een kabel met een dunne geleiderdoorsnede genoeg. Als je voor industriële machines een VDS kabel zoekt, zal een dikkere geleiderdoorsnede van toepassing zijn. 

Lengte

Bij een VDS kabel kiezen is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van de kabel. De kabels zijn verkrijgbaar per 1 meter en 100 meter. Bekijk van tevoren hoe lang je kabel moet zijn om met het gewenste apparaat te koppelen. 

Op zoek naar andere kabels? 

Ben je nieuwsgierig of op zoek naar een andere kabel? In ons assortiment vind je diverse draden en kabels voor verschillende doeleinden. Zo hebben wij een divers aanbod van luidsprekerkabels en YMVK of XMVK kabels bijvoorbeeld. Je kunt ons altijd benaderen voor vragen en advies over welke kabel voor jou het meest geschikt is. 

De service bij MIGOMO voor het kopen van een VDS kabel

Bij MIGOMO hechten we veel waarde aan het vertrouwen dat je hebt in de kwaliteit en veiligheid van onze elektrische producten. Met meer dan 25 jaar ervaring leggen we de focus op kabels die uitmunten in kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit bereiken we door middel van diverse services:

  • Snelle levering: Bestellingen voor 12:00 uur worden dezelfde dag nog bezorgd, mits op voorraad en binnen de regio van Hellevoetsluis.

  • Voorraadhoudend: We hebben een ruime voorraad, wat betekent dat we snel kunnen leveren en je niet lang hoeft te wachten.

  • Eigen Transport: We hebben ons eigen transportmiddel, waardoor we flexibel zijn in het bezorgen van producten.

  • Gratis Verzending bij Bestellingen Boven €350,-: Bestel je voor meer dan €350,-, dan verzenden we je bestelling gratis. Bij orders onder dit bedrag rekenen we €8,50 verzendkosten.

  • Servicegericht Denken: Van maandag tot vrijdag staan we voor je klaar, zelfs op locatie, om de beste service te bieden.

Heb je nog verdere vragen over een VDS kabel? Aarzel dan niet om

contact

op te nemen met onze specialisten. Zij staan klaar om je zo goed mogelijk te assisteren!