filter

Filters

Luidsprekerkabel

Wil jij je versterker verbinden met de speakers? Dan ben je op zoek naar een luidsprekerkabel! Bij ons vind je verschillende luidsprekersnoeren in diverse diktes. Bekijk ons aanbod hieronder.

Producten in deze categorie:

Luidsprekersnoer dubbel geis. 2x1,5mm2
Per 1 meter
Luidsprekersnoer dubbel geis. 2x2,5mm2
Per 1 meter
Luidsprekersnoer GRIJS 2x0,75mm2
Per 1 meter
Luidsprekersnoer ROOD/ZWART 2x0,75mm2
Per 1 meter
Luidsprekersnoer ROOD/ZWART 2x1,50mm2
Per 1 meter
Luidsprekersnoer ROOD/ZWART 2x2,50mm2
Per 1 meter

De voordelen van een luidsprekerkabel

Een luidsprekerkabel verschilt van andere bruikbare kabels, zoals in kwaliteit. Een luidsprekerkabel zorgt voor een efficiëntere overdracht van het geluid wat zorgt voor een kwalitatief zuiverder geluid. Dit komt door het materiaal koper en zilver waar een luidspreker onder andere uit bestaat. De koper in de kabel zorgt namelijk voor dat de bass zijn zuiverheid en strakheid behoudt en zilver doet dit juist voor hogere tonen. De geluidskwaliteit wordt dus beter gewaarborgd met een luidsprekerkabel.

Waar moet ik op letten bij een luidsprekerkabel?

 Er zit verschil tussen luidsprekerkabels die van belang zijn voor verschillende soorten speakers of koppelingen. Hierbij moet je letten op de isolatie en de dikte van de kabel. 

Verschil in isolatie 

Luidsprekersnoeren kunnen dubbel geïsoleerd zijn, wat zorgt voor extra bescherming tegen storingen en kortsluitingen. Ook kan dubbele isolatie beter beschermd worden tegen weersomstandigheden en zijn deze vaker geschikt voor buiten. De dubbele isolatie vorm zorgt voor een minder flexibele vorm door een verdikking van de isolatie. 

Verschil in dikte 

De dikte van een luidsprekerkabel heeft invloed op de weerstand van de kabel. De dikkere kabels kunnen meestal ook grotere stroomcapaciteit aan, dus zijn deze aan te raden bij grotere speakers. Zoek je een kabel voor een speaker op je kamer? Dan is juist een dunne luidsprekerkabel een slimme keuze. Deze is flexibeler, geeft minder ruimte weg en kan de stroomcapaciteit van de speaker gemakkelijk aan. 

Het verschil in diktes wordt aangegeven met de geleiderdoorsnede in mm². De variaties op onze website variëren van 0,75mm² tot 2,5mm².  

Andere soorten kabels

Op zoek naar andere kabels? Bij ons vind je een ruim assortiment aan diverse soorten draden en kabels voor verschillende doeleinden. Bekijk de mogelijkheden en vind voor jou de toepasselijke soort kabel. 

Een luidspreker kabel kopen bij MIGOMO 

Bij MIGOMO hechten we groot belang aan het vertrouwen dat je kunt stellen in de kwaliteit en veiligheid van elektrische producten. Met meer dan 25 jaar ervaring leggen we de nadruk op kabels die uitblinken in kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit realiseren we door middel van diverse diensten:

  • Snelle levering: Voor 12:00 besteld, dezelfde dag in huis! (mits op voorraad en in de regio van Hellevoetsluis)

  • Voorraadhoudend

  • Eigen transport

  • Bestelling hoger dan €350,-? Gratis verzending! (anders €8,50 verzendkosten)

  • Servicegericht denken: Maandag tot vrijdag staan wij voor je klaar, ook op locatie

Heb je verder nog vragen over de YMVK kabel? Neem dan gerust met onze specialisten contact op, die zullen je zo goed mogelijk helpen!