filter

ABB Aardlekschakelaars

Tegenwoordig is het verplicht om een aardlekschakelaar in je woning of pand te hebben. Deze schakelaars zorgen ervoor dat bij een lekstroom de installatie spanningsloos wordt en onveilige situaties worden voorkomen. Deze schakelaars zijn in verschillende merken verkrijgbaar, waaronder de ABB aardlekschakelaar. 


De ABB aardlekschakelaar is de veilige oplossing voor elektrische lekstromen. De ABB aardlekschakelaars zijn van hoge kwaliteit en kunnen wereldwijd gebruikt worden door internationale goedkeuringen. Bekijk ons aanbod van ABB aardlekschakelaars en waarborg de veiligheid in je woning!

Producten in deze categorie:

ABB Aardlekschakelaar 3P+0 30mA 63A
Per 1 stuks
ABB/HAF ALS 40A/0.03A 2p FH 202
Per 1 Stuk
ABB/HAF ALS 40A/0.03A 4P FH 204
Per 1 Stuk

Waarom een ABB aardlekschakelaar kopen?

Met een ABB aardlekschakelaar zorg je voor extra veiligheid in je woning. De aardlekschakelaars zorgen namelijk voor bescherming tegen ernstige elektrische schokken door elektrische overstroom. De modellen van ABB meten de stroom in de fasedraad en in de nuldraad en zal de aardlekschakelaar de stroom uitzetten als de stroom in beide draden niet gelijk is. Hiermee voorkomen ze heftige elektrische schokken.
De aardlekschakelaars van ABB brengen nog een extra aantal voordelen met zich mee:

  • Vervullen de rol van een scheidingsschakelaar voor bijvoorbeeld huishoudens apparaten
  • Beveiliging gegarandeerd op wereldwijde schaal door internationale goedkeuringen
  • Aandacht voor details met een hoogwaardige uitvoering

ABB aardlekschakelaar: diverse types mogelijk

De ABB aardlekschakelaar is bij ons in diverse types te verkrijgen. Waar je goed op moet letten bij de keuze van een aardlekschakelaar is het verschil in aantal polen. Wij hebben keuzes uit twee tot vier polige aardlekschakelaars, dit houdt in hoeveel en wat voor groepen aan de schakelaar mogen aangesloten zijn. Een tweepolige is perfect voor één fase groepenkasten waar maximaal vier groepen mogen worden aangesloten. Een vierpolige is ideaal voor krachtgroepen en deze mogen dus in groepenkasten met een drie fasen.

Het testen van de ABB aardlekschakelaar

Het is belangrijk om zeker te zijn dat de aardlekschakelaar actief is en je veiligheid zal bieden in gevallen van elektrische overstroming. Daarom is het goed om de aardlekschakelaar te testen. Het is aanbevolen om dit één keer per maand te doen, maar probeer in ieder geval voor je eigen veiligheid een paar keer per jaar de schakelaar te testen.

Het testen van een ABB aardlekschakelaar is erg gemakkelijk, het bedrijf heeft namelijk een testknop die aangetoond wordt met de hoofdletter T. Door deze in te drukken zal het testen starten en de installatie worden uitgeschakeld. Dit betekent dat je op dat moment even geen stroom hebt, maar dit kan je na de test weer via de aardlekschakelaar inschakelen. Na de test weet je zeker dat de schakelaar actief is en je veiligheid biedt voor lekstromen.

Andere producten van ABB

Wij hebben een divers aanbod in verdeelinrichtingen van het betrouwbare merk ABB op digitaal terrein:

Bekijk de mogelijkheden en vind voor jou de ideale verdeelinrichting voor in je woning of pand!

Een ABB aardlekschakelaar kopen bij MIGOMO

MIGOMO is een elektrisch groothandel met meer dan 25 jaar ervaring in het aanbieden van elektro producten en het helpen van mensen bij de keuze tussen deze producten. Dit doen wij met producten voor een concurrerende prijs. Bij het kopen van een ABB aardlekschakelaar op onze website komen onder andere deze voordelen met zich mee:

  • Snelle levering: Voor 12:00 besteld, dezelfde dag in huis! (mits op voorraad en in de regio van Hellevoetsluis)
  • Voorraadhoudend
  • Eigen transport
  • Bestelling hoger dan €350,-? Gratis verzending! (anders €8,50 verzendkosten)
  • Servicegericht denken: Maandag tot vrijdag staan wij voor je klaar, ook op locatie

Mocht je nog vragen hebben over de ABB aardlekschakelaar, neem dan gerust contact met ons op of kom langs. Een vrijblijvend bezoek op locatie doen wij graag voor jou!